Stoeien kan je leren!

25-05-2021

De kracht van stoeien!

De manier waarop jij als jonge ouder (non-verbaal) communiceert en verbindt met je kind of tiener, vormt het fundament voor een positieve, respect- en betekenisvolle opvoeding en hechting. Een goede manier om deze verbinding mogelijk te maken, is via tactiel spel, of anders gezegd een interactie waarbij aanraking een belangrijk spelelement vormt, zoals stoeien.

Stoeien als middel {SaM}, is een methode, die gebaseerd is op stoeien en grappling en werd ontwikkeld om in veilige omstandigheden met elkaar fysiek te verbinden en inzicht te krijgen in het zenden en ontvangen van impulsen. Je ontwikkelt een persoonlijke speelstijl, die toelaat om op korte termijn een betekenisvolle connectie te maken met jouw kind of tiener. Rollen is toegankelijk voor iedereen en vertrekt vanuit een mindset van omarming en gelijkwaardigheid (zonder spiritueel te zijn). Er zijn geen 'lesjes te leren' en je moet als ouder bereid zijn om je kwetsbaar op te stellen.

Naast het rollen, dat op zich al heel nuttig is, zal je een zekere fysieke empathie ontwikkelen. Je zal het spel, het stoeien en de handelingen kunnen 'lezen'. Er valt immers heel wat te ontdekken. Voor het kind of de jongere is het een ideale manier om te experimenteren, emotie te tonen, energie te kanaliseren en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.

Om de kracht van Yomi volledig te benutten, is het aangewezen dat je eerst even de tijd neemt voor jezelf, om een persoonlijke rol- en speelstijl te ontwikkelen. Dit zal, zowel voor je kind als voor je eigen ontwikkeling, een meerwaarde vormen.

Tactiel spel kan een uitdaging zijn, voor jezelf en voor de ander, maar eens je de balans hebt gevonden, zal je niet meer zonder willen.

Geprikkeld om meer te weten te komen of direct aan de slag te gaan? Aarzel niet om ons te contacteren.